Info

Pannendak

Dakpannen van gebakken klei of gevormde beton die geschikt is om op een hellend dak te worden toegepast. Ook kunnen dakpannen verticaal worden verwerkt, hiertoe vormt de verankering een essentieel onderdeel. Op het houten dak wordt vaak een latwerk gemaakt van panlatten op de maat van de pannen, waar de pannen met een nok op rusten. De pannen vormen een aaneengesloten geheel. Doordat ze elkaar overlappen en veelal zijn voorzien van kop- en zijsluitingen wordt een waterdicht en windvast geheel gevormd.

Bitumineuze daken

De bitumineuze dakbedekking is bestand tegen atmosferische invloeden, licht van gewicht, alsmede weinig onderhoud vragend en eenvoudig aan te brengen. Bij schuine of hellende daken zijn vorm en kleur van de dakbedekkingselementen van belang want zij bepalen uiteindelijk het esthetisch effect van het gebouw waarop ze zijn aangebracht. Bij platte daken speelt dit geen rol, wanneer de platte daken als terras worden gebruikt, worden aan de dakvloer speciale eisen gesteld. Platte daken vragen een geheel waterdichte bedekking.

Zinkwerk

Een roevendak is een schuinaflopend dak waarvan de bedekking bestaat uit zinken platen. Een roevendak kent op zich geen bijzondere vorm, het is de dakbedekking van zink die het dak anders maakt. Roevendaken zijn geschikt voor daken met een lichte tot steile helling. De dakplaten worden met een enkele of dubbele vouwnaad aan elkaar gehaakt de felsconstructie is dusdanig dat het zink vrij kan uitzetten of krimpen.

Boeibekleding

Een voorbeeld van zo’n product is Trespa. Een harskernen product van circa 6 mm dik dat we tegen het bestaande boeiboord plaatsen. Dit materiaal heeft echter 2 mm ventilatie nodig tussen hout en product. Er zit dan 8 mm materiaal op de boeiplank. Dit kan tot gevolg hebben dat de daktrim of zinken kraal van de dakgoot in de weg zit om alles mooi af te werken. Wij bieden daarom ook een alternatief: Plastisol. Dit product is 1 mm dik en past achter uw zinken kraallijst en of daktrimmen.

Plastisol is een staalplaat die aan twee kanten is verzinkt. Aan de zichtzijde heeft de plaat een kleurcoating die – in gunstige gevallen – 40 jaar meegaat zonder te verkleuren. Verkrijgbaar in verschillende motieven zoals ledermotief, cintilla (puntjes) of glad. Zelfs de meeste RAL-kleuren zijn leverbaar. Dit product wordt machinaal gezet in banen van maximaal 3 meter lang en wordt gelijmd of geschroefd.